Aktif ve Güvende Kalın!

Her zamankinden daha fazla yaşlı insan egzersiz ve spor yapıyor.

Fiziksel olarak zinde olmanın egzersiz programlarından ve bakımı zor egzersiz programlarından kasların ağrıması anlamına gelmediğini öğrendiler.

Birçok kişi bisiklet, kayak ve tenis gibi aktif eğlencelerde egzersiz yapıyor. diğerleri yürüyüş, bahçe işleri veya golf gibi daha az aktif rekreasyonu tercih ediyor.

Hepsi sağlıklı bir gelecek sağlarken rahatlama ve eğlence buluyor. egzersiz, sağlığınızı iyileştirdiği için kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Veya her gün bir tür fiziksel aktivitede biraz zaman geçirerek bu önemli faydalardan yararlanabileceğinizi söyleyin.

* Daha uzun, daha sağlıklı yaşam

* Daha güçlü kemikler

* Azalmış eklem ve kas ağrısı

* Geliştirilmiş hareketlilik ve denge

Düşük düşme riski ve kalça kırıkları gibi ciddi yaralanmalar, kas kütlesi kaybını yavaşlatır

İnsanlar bu günlerde daha uzun yaşıyor ve yaşam kaliteleri sağlıklı olmaya ve bağımsız kalmaya bağlı. aktif kalmak birçok yaygın hastalık için riskinizi azaltabilir, artrit ağrısını hafifletebilir ve hastalandığınızda daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir

Aktif ve Güvende Kalın!

Aktif kalmak önemliyken, güvenli olmak da önemlidir.Daha yaşlı insanlar fiziksel aktivitelere katıldıkça, sporla ilgili yaralanmalar azalmaktadır. Bu özellikle bisiklete binenler, kayak yapanlar, ağırlık kaldıranlar ve egzersiz makineleri kullananlar için geçerlidir.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu (CPSC) tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmaya göre, 1996 yılında ABD hastanelerinin acil servislerinde 65 yaş ve üzeri tahmini 53.000 kişi tedavi edildi. 1990'dan bu yana bu yaralanmalarda yüzde 54 artış oldu. ek yaralanmalar doktor muayenehanesinde tedavi edildi.

Yaralanmalardaki artış, muhtemelen daha fazla yaşlı insanın aktif sporlara girmesinden kaynaklanmaktadır.Neyse ki, bu yaralanmaların çoğu ciddi değildi ve önlenebilirdi. Örneğin, CPSC çalışmasında, acil servislerde kafa yaralanmaları nedeniyle tedavi edilen yaşlı bisikletçilerden çok azı bisiklet kaskı takıyordu. Bununla birlikte, bir bisiklet kaskı takmak, ciddi kafa yaralanması riskini yüzde 85'e kadar azaltabilir. ödemek.

Düzenli egzersiz yaparak ve bunu güvenle yaparak daha sağlıklı bir yaşamın tadını çıkarabilirsiniz.

Aktivite Günlüğünüz!

Günde 30 dakikalık dengeli bir orta dereceli fiziksel aktivite programı, kronik kemik ve eklem rahatsızlığı olan kişiler için bile faydalıdır.30 dakika, sabah 15 dakika bahçe işleri ve öğleden sonra 15 dakika tempolu yürüyüş gibi daha kısa sürelere bölünebilir. İşte fiziksel aktivite için harcayabileceğiniz örnek aktivite günlüğü.

Yaralanmayı Önlemek için Yedi İpucu!

Egzersiz yaparken ortop  ve cpsc şu ipuçlarını izlemenizi önerir:

1-Her zaman uygun güvenlik donanımları giyin. Bisiklet kullanıyorsanız daima bisiklet kaskı takın. Her spor için uygun ayakkabı giyin.

2-Egzersiz yapmadan önce ısınma: Bu, kol hareketinizi vurgularken normal hızınızda yürümek gibi ılımlı bir aktivite olabilir.

3-Günde en az 30 dakika  egzersiz yapın. bunu gün içinde 10 veya 15 dakikalık daha kısa sürelere bölebilirsiniz.

4-Yüzde 10 kuralına uyun Programınızı asla artırmayın (örneğin yürüme veya koşma mesafesi veya kaldırılan ağırlık miktarı) haftada 10'dan fazla

5-İki gün üst üste aynı rutini yapmamaya çalışın.Yürüyün, yüzün, tenis oynayın veya ağırlık kaldırın.Bu, farklı kasları çalıştırır ve egzersizi daha ilginç hale getirir.

6-Egzersiz ekipmanıyla çalışırken, talimatları dikkatlice okuyun ve gerekirse size yardımcı olacak kalifiye birinden isteyin. İyi çalışır durumda olduklarından emin olmak için koşu bantlarını veya diğer egzersiz aletlerini kontrol edin. Ağırlık eğitiminde yeniyseniz, başlamadan önce doğru bilgileri aldığınızdan emin olun.

7-Şiddetli ağrı veya şişlik yaşarsanız egzersizi bırakın. Devam eden rahatsızlık her zaman değerlendirilmelidir.

Yaşlandıkça hayatınızı iyileştirmenin birçok yolu vardır ve formda kalmak en önemlilerinden biridir.

blog