Ozon Tedavisi Nedir? Kimlere Uygulanır?

Detoks yöntemi olarak da adlandırılan ozon tedavisi insan için faydalı bir şekilde kullanıldığında pek çok yararlı sonuç elde edilmektedir. Hasta olan bir bölge ya da zarar görmüş bir bölge olduğu zaman oraya oksijen girişi arttırılır ve bölgenin hastalıktan önceki sağlıklı dönemine geri dönmesi amaçlanır. Bunların yanı sıra kişiye yapılan ozon tedavisi onun bağışıklık sistemini oldukça güçlendirir. Yaşlanmayı imkânsız kılmaz ama yaşlanmayı geciktirmek isteyen kişiler de ozon tedavisine başvurabilmektedir.

Ozon Tedavisi Nerelere Uygulanabilir?

Ozon tedavisi birçok kullanım alanına sahip bir tedavi türüdür. Boyun ve bel bölgenizde kronik ve sancılı ağrılar çekiyorsanız ozon tedavisi bu ağrılarınızı azaltabilir. Vücudunuzda romatizma var ise ve eklem sorunlarınız da bulunuyorsa ozon tedavisi bu durum için de kullanılabilmektedir. Yaşlanan cildi gençleştirmede olduğu kadar yara, akne gibi izlerin geçirilmesinde de oldukça etkili olan bu tedavi türü bağışıklık sistemini de olabildiği kadar güçlendirebilir. 

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ozon tedavisi uygulamanın basit yöntemleri vardır. Direkt kan yolu ile ozon tedavisi uygulamak en basit yöntemlerden birisidir. Kan yolu ile ozon tedavisinin yanı sıra kas içine enjeksiyon yapılması da mümkündür. Eklem ağrıları için ise ozon tedavisi ayrı bir şekilde yapılabilir. Eklem ağrısı için eklem içerisine doğrudan yapılan ozon tedavileri de vardır. Eğer açık yaralarınız var ise ozon tedavisi açık yara üzerine de uygulanabilen bir tedavi türüdür. Ozon tedavisinin pek çok türü bulunmaktadır, siz doktorunuza danışarak sizin için uygun olan bir tedavi türünü seçebilirsiniz.

Ozon Tedavisinin Yararları Nelerdir?

Ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendiren bir tedavi türüdür. Bu sayede ani kalp krizlerinin önüne geçilmiş olur. Karaciğeriniz temizlenir ve kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektedir. Boyun, kas ve eklem ağrıları için yapılan ozon tedavisi bu ağrıların hafiflemesine ve tamamen yok olmasına sebep olmaktadır. Ağrıların yanı sıra ozon tedavisi sindiriminizi düzenlemenize de yardımcı olmaktadır. Aniden gelen felçleri engelleyen bu tedavi vücudunuzun asit dengesini ayarlar ve sizi sinir sistemi hastalıklarından korur. 

blog