Skolyoz Hastalığında Tedavi yöntemleri nelerdir?

Doktorlar hastanın yaşı, daha ne kadar uzayacağı, eğriliğin derecesi, skolyozun tipini baz alarak en uygun tedaviyi planlarlar.

Gözlem

25 derecenin altındaki eğriliklerde hasta 4 6 ay aralıklarla izlenir. Herhangi bir girişim (korse tedavisi ya da cerrahi) yapılmaz.

Korse Kullanımı

Skolyozlu kişinin tedavisinde; orta derecede eğriliği olan ( 20-40 derece), henüz iskelet gelişiminin tamamlanmadığı, eğrilik açısı artmakta olan hastalarda korse tedavisi uygulanmaktadır


Eğer büyüme potansiyeli 2 yıl daha varsa ve kız çocuğu için ilk adet dönemini yaşamamışsa korse kullanımı önerilmektedir.

Erişkin bireylerde veya büyümesi, kemik gelişimi tamamlanmış 17 yaş üstü hastalarda korse tedavisi etkin bulunmamaktadır.Korse kullanımı kişinin eğriliğine özel programlanmış egzersizlerle daha etkin sonuç vermektedir.Korsenin faydalı olması için, kişinin özel duruma bağlı olmakla birlikte genellikle günde en az 20, mümkünse 22 saat takılması önerilmektedir

Cerrahi

Büyüme çağındaki bir çocukta sırttaki eğrilik 40 derecenin üzerine çıkmışsa, beldeki eğrilik 35 derecenin üzerine çıkmışsa bu çocuklarda mutlaka ameliyat önerilir.

blog